top of page
Ontwerp zonder titel.png

Over
Goed Gesprek

image_edited.jpg

Wat is Goed Gesprek?

Goed Gesprek is een initiatief van GGD
Zuid-Holland Zuid om in te zetten op tabaks- en alcoholpreventie onder jongeren. Een Goed Gesprek helpt ouders hun kind(eren) beter te begrijpen. Door te praten, te luisteren en regels te stellen, kun je voorkomen dat je zoon of dochter begint met drinken en roken. Bekijk het online magazine voor meer informatie en tips of kom naar de online ouderavond. De GGD werkt hiervoor samen met Youz Preventie en Jong JGZ.

goed gesprek zonder achtergrond.png

Goed Gesprek is een initiatief van GGD ZHZ,
in samenwerking met Youz Preventie en Jong JGZ

GGD ZHZ - "Ouders hebben invloed op het drink en rookgedrag van jongeren. Naast het geven van het goede voorbeeld is het belangrijk om in gesprek te gaan en duidelijke afspraken te maken, maar dat is nog niet zo makkelijk. De GGD ZHZ werkt samen met gemeenten en partners om ouders hierin te ondersteunen. Onder andere met de campagne Goed Gesprek NIX18."

GGD ZHZ is de gemeenschappelijke dienst voor publieke gezondheid en is een bedrijfsonderdeel van de Dienst Gezondheid & Jeugd.

jong_jgz_logo_groen.jpg

Jong JGZ - “We snappen dat het best ingewikkeld kan zijn om met je kind het gesprek te voeren over NIX 18. Een digitale infobijeenkomst als deze gunnen we dan ook elke ouder! En heb je daarna nog vragen? Stel ze gerust. We staan voor je klaar!”

Kinderen gezond en gelukkig laten opgroeien: daar staan wij voor! Jong JGZ biedt preventieve jeugdgezondheidszorg (JGZ) aan alle 0-18 jarigen in Zuid-Holland Zuid en 0-4 jarigen in Breda. We volgen de gezondheid van ruim 100.000 kinderen en jongeren.

Youz - logo transparant_edited.jpg

Youz - “Juist bij onderwerpen zoals alcohol en roken is het cruciaal dat hier thuis over gesproken wordt. Daarom zijn deze ouderavonden zo belangrijk.”

Youz verslavingspreventie houdt zich bezig met preventieactiviteiten op het gebied van alcohol, drugs, gokken en gamen. Door het trainen en voorlichten van docenten, ouders en hulpverleners proberen wij middelengebruik en problematisch gamen bij jongeren te voorkomen en terug te dringen.

goed gesprek zonder achtergrond.png

Heb je een vraag?

Voor vragen of meer informatie over Goed Gesprek kunt u contact met ons opnemen per e-mail via
info@goedgespreknix18.nl

Vergeet ons niet te volgen op Facebook en Instagram

bottom of page